Kakukkfüves-áfonyás fürj



Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:
  • 5 db fürj 
  • 1 dl olíva olaj 
  • 1 marék friss kakukkfű
  • 8-10 szem borókabogyó
  • 100 g friss áfonya
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 szál póréhagyma 
Köret:
  • 0.5 kg sütéshez való közepes méretű burgonya
  • 1dl napraforgó olaj
Elkészítés: 

A megtisztított fürjet az olívaolajjal összekevert sóval, borssal kívül-belül bekenjük. Szorosan egymás mellé tesszük a fürjeket egy kacsa sütőbe. A tetejére ráhalmozzuk a kakukkfüvet, borókabogyót, póréhagymát. 200 fokon előmelegített sütőbe (légkeveréses) fedő alatt 30 percig, majd 20-25 percig fedő nélkül pirosra sütjük. 

Köret: 

Közepes burgonyákat megtisztítjuk negyedeljük, sóval megszórjuk és egy tepsiben 1dl olajban 200 fokon ropogósra sütjük.

Buon appetito!













Megjegyzések