Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
- 5 db fürj
- 1 dl olíva olaj
- 1 marék friss kakukkfű
- 8-10 szem borókabogyó
- 100 g friss áfonya
- ízlés szerint só, bors
- 1 szál póréhagyma
Köret:
- 0.5 kg sütéshez való közepes méretű burgonya
- 1dl napraforgó olaj
- só
Elkészítés:
A megtisztított fürjet az olívaolajjal összekevert sóval, borssal kívül-belül bekenjük. Szorosan egymás mellé tesszük a fürjeket egy kacsa sütőbe. A tetejére ráhalmozzuk a kakukkfüvet, borókabogyót, póréhagymát. 200 fokon előmelegített sütőbe (légkeveréses) fedő alatt 30 percig, majd 20-25 percig fedő nélkül pirosra sütjük.
Köret:
Közepes burgonyákat megtisztítjuk negyedeljük, sóval megszórjuk és egy tepsiben 1dl olajban 200 fokon ropogósra sütjük.
Buon appetito!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése