Egyszerű szilvás süti

Elkészítési idő: 15 perc + 50 perc sütés 

Sütési hőfok: 200 °C-on 10 perc, 180 °C-on 40 perc

Hozzávalók

  • egy pohár = 250 ml mérőpohár A hozzávalókat mérjük ki előre.
  • 1 pohár natúr görög joghurt
  • 1 pohár barna cukor
  • 1/2 pohár napraforgó étolaj
  • 2 pohár liszt
  • 2 db közepes méretű tojás
  • 1/2 sütőpor
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Fél citrom leve és egy citrom reszelt héja
  • 1 mk. narancs reszelt héja
  • 2 púpos ek. barna cukor
  • 1 csapott kk. fahéj
  • Fél kg magozott szilva


Elkészítés:

A szilvát félbevágjuk, kimagozzuk és félretesszük.A tésztához a két egész tojást a nádcukorral habosra keverjük. A keverékhez  hozzáadjuk a joghurtot, óvatosan keverve hozzá csorgatjuk az olajat és a citromlevet. A sütőporos liszt keveréket, sót, vaniliás cukrot, reszelt citrom-, és narancs héjat részletekben adjuk a keverékhez. A tészta állaga kissé folyós, ez így tökéletes. Az olajtól szép fényes a nyers tészta.

Egy kb.:20*30 cm -es tepsit kivajazunk, lisztezünk. Beleöntjük a tésztát és a szilvát belsejével felfele sorba rakjuk. A hasába fahéjas cukrot szórunk.  Előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük. 

Javaslom a tűpróbát, ellenőrizzük mielőtt kivesszük a sütőből.

Buon apetit!


Megjegyzések