Elkészítési idő: 15 perc + 50 perc sütés
Sütési hőfok:
200 °C-on 10 perc,
Hozzávalók:
- egy pohár = 250 ml mérőpohár A hozzávalókat mérjük ki előre.
- 1 pohár natúr görög joghurt
- 1 pohár barna cukor
- 1/2 pohár napraforgó étolaj
- 2 pohár liszt
- 2 db közepes méretű tojás
- 1/2 sütőpor
- 1 csapott mokkáskanál só
- 1 csomag vaníliás cukor
- Fél citrom leve és egy citrom reszelt héja
- 1 mk. narancs reszelt héja
- 2 púpos ek. barna cukor
- 1 csapott kk. fahéj
- Fél kg magozott szilva
Elkészítés:
A szilvát félbevágjuk, kimagozzuk és félretesszük.A tésztához a két egész tojást a nádcukorral habosra keverjük. A keverékhez hozzáadjuk a joghurtot, óvatosan keverve hozzá csorgatjuk az olajat és a citromlevet. A sütőporos liszt keveréket, sót, vaniliás cukrot, reszelt citrom-, és narancs héjat részletekben adjuk a keverékhez. A tészta állaga kissé folyós, ez így tökéletes. Az olajtól szép fényes a nyers tészta.
Egy kb.:20*30 cm -es tepsit kivajazunk, lisztezünk. Beleöntjük a tésztát és a szilvát belsejével felfele sorba rakjuk. A hasába fahéjas cukrot szórunk. Előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük.
Javaslom a tűpróbát, ellenőrizzük mielőtt kivesszük a sütőből.
Buon apetit!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése