A magyar konyha, elhagyhatatlan nyári fűszernövénye a kapor.A nagymamám, sokat használta túrós ételekhez, akár süteményekhez is, tökfélékhez, babos ételekhez és az elhagyhatatlan kovászos uborka elkészítéséhez, ja, és a kihagyhatatlan kapor szósz :) Kicsit tovább gondolva, akár halakhoz is kiválóan használható kapor.Gyerekként imádtam az illatát, az ízét viszont nem.Mostanra, a fagyasztóba halmozom a kaprot. Biztos legyen, ha frisset már nem kapni a piacon.Szerencsések vagyunk, mert minden része felhasználható a gasztronómiában. Legyen az egy finom étel ízesítője vagy a tálalás dísze. Frissen, szárítva, ízletes, remek intenzitású, olajos aromájával az étel kitűnő ízesítést kaphat.Használják bátran!
Egy élmény a régi magyar konyha fűszereivel a főzés!
Buon apetit!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése