Mézes fügés kavart sütemény

 




 - Elkészítési idő: 50 perc

 - Sütési hőfok: 180 fok

 - Sütőforma méret: 17*23 cm

 Hozzávalók:

 Tészta:

  • 1 db tojás
  • 12 dkg kristály cukor
  • 140 g tejföl
  • 100 g joghurt
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 cs. Vaníliás cukor vagy vanília rúd kikapart magja
  • 1 tk. sütőpor
  • 12 dkg liszt
  • Csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • Fél citrom leve

 Töltelék:

  • 5 db nagyobb füge
  • 2 ek. méz

Elkészítés

A tojást habosra keverem a cukorral, vaníliás cukorral. Majd apránként hozzáadom a tejfölt, joghurtot, olajat a citrom levét és héját. Krémesre keverem, ezután a szitált lisztet a sütőporral, apránként hozzáadom. Simára keverem.

A sütőformát kivajazom, lisztezem, és beleöntöm a tésztát. A negyedelt fügét héjával felfelé sorakoztatom a tésztán. Enyhén nyomkodjuk bele. A mézzel bőségesen locsoljuk le a fügéket.

Toljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és nagyjából 40 percig süssük. Tűpróbát végeztünk, biztos megsüljön a tésztánk!

Buon appetito!


Megjegyzések