Morzsa süti


Elkészítési idő: 30-35 perc

Sütési hőfok: 200 fok

Hozzávalók:

Töltelék

  • 60 dkg szilva
  • 1 db mangó
  • 1 tk. fahéj
  • ek. cukor

Tészta

  • 10 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1 ek. darabosra darált mogyoró vagy mandula

Elkészítés

A szilvát félbe vágjuk, a tortaformát (kb.:26 cm átmérőjű) kivajazzuk. Az alját cukorral megszórjuk és erre rendezzük a szilvadarabokat a mogyorót és egy kis cukrot szórunk a szilva tetejére. Erre a szeletekre darabolt mangót halmozzuk.

A tészta hozzávalóit össze morzsoljuk, csak annyira, hogy a vaj ne legyen darabos.

A keveréket rászórjuk a gyümölcsre. Sütőbe toljuk és 20-25 percig sütjük.

Buon appetito!

Megjegyzések