Elkészítési idő: 30-35 perc
Sütési hőfok: 200 fok
Hozzávalók:
Töltelék
- 60 dkg szilva
- 1 db mangó
- 1 tk. fahéj
- ek. cukor
Tészta
- 10 dkg liszt
- 6 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- 1 ek. darabosra darált mogyoró vagy mandula
Elkészítés
A
szilvát félbe vágjuk, a tortaformát (kb.:26 cm átmérőjű) kivajazzuk. Az alját
cukorral megszórjuk és erre rendezzük a szilvadarabokat a mogyorót és egy kis
cukrot szórunk a szilva tetejére. Erre a szeletekre darabolt mangót halmozzuk.
A
tészta hozzávalóit össze morzsoljuk, csak annyira, hogy a vaj ne legyen
darabos.
A keveréket rászórjuk a gyümölcsre. Sütőbe toljuk és 20-25 percig sütjük.
Buon appetito!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése