A paradicsom az egyik legjobban felhasználható növény. Kellemes, harmonikus ízvilága, lehetőséget nyújt, nyersen, sütve, főzve, savanyún és édesen fogyasztva is. Felhasználása egyszerű, könnyű vele dolgozni. Nem csak ízt ad az ételnek, de díszítésre is kiválóan alkalmas.
Szemben más gyümölcsökkel, zöldségekkel a C vitamin
tartalma miatt egészségesebbek, viszont a paradicsomnak főzéskor a legmagasabb
a tápértéke.
Hámozva könnyebben emészthető, így beépíthető a diétás étrendbe.
Fűszernövényekkel, mint a bazsalikom, kakukkfű remekül kombinálható.
Hámozva könnyebben emészthető, így beépíthető a diétás étrendbe.
Fűszernövényekkel, mint a bazsalikom, kakukkfű remekül kombinálható.
Jól kiegészítik egymást a chili paprikával. Mártások,
saláták, vörös húsok, babos ételekhez egyaránt használhatjuk a paradicsom-chili
kombinációt.
Egészséges felhasználása még a szervezetünknek is jót tesz. Serkenti az emésztést is.
Egészséges felhasználása még a szervezetünknek is jót tesz. Serkenti az emésztést is.
Használják bátran!
Élmény lesz az étel ízvilága.
Élmény lesz az étel ízvilága.
Buon apetit!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése