Elkészítési idő: 40-45 perc
Hozzávalók:
- 20 dkg csirke mell filé
- 1 doboz bébi spenót
- 5 dkg vaj
- 150 ml főzőtejszín
- 4
gerezd fokhagyma
- 10 dkg ementáli sajt
- 4-5 dkg parmezán sajt
- 2 ek.olíva olaj
- Só, bors
Elkészítés:
Az
olíva olajat felhevítem, közben a húst kockára vágom. A felforrósodott olajon
megpirítom. Kell egy kis sült kéreg, hogy a nedvességet bent tartsa, így nem
lesz száraz a hús. Majd sózom, borsozom. Kiszedem a serpenyőből, félre teszem.
A serpenyőben maradt zsiradékhoz hozzáadom a vajat és az apróra vágott
fokhagymát. Enyhén lepirítom, hogy az illóolaj átjárja a konyhát, és rögtön
ráteszem a bébi spenótot. Ha megdinsztelődött, mehet bele a tejszín és az
ementáli. Sózzuk, borsozzuk igény szerint. A sajtok sósak lehetnek, így
vigyázzunk a sózással!
Ha
sűrűsödni kezd a szószunk, mehet bele a sült csirke mell darabkák. Megforgatjuk
a szószban, és parmezánnal megszórjuk. Tálalásra kész!
Al dente főzzük a köretet. Véleményem szerint rizzsel, de inkább pipe rigate tésztával lesz a nyerő. A szósz benne marad a tészta belsejében, élvezhetőbb a tészta-szósz együtthatása.
Buon apetit!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése