Csirke, spenótos sajtszószban

 


Elkészítési idő: 40-45 perc

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirke mell filé
  • 1 doboz bébi spenót
  • 5 dkg vaj
  • 150 ml főzőtejszín
  • 4 gerezd fokhagyma 
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 4-5 dkg parmezán sajt
  • 2 ek.olíva olaj
  • Só, bors

 

Elkészítés:

Az olíva olajat felhevítem, közben a húst kockára vágom. A felforrósodott olajon megpirítom. Kell egy kis sült kéreg, hogy a nedvességet bent tartsa, így nem lesz száraz a hús. Majd sózom, borsozom. Kiszedem a serpenyőből, félre teszem. A serpenyőben maradt zsiradékhoz hozzáadom a vajat és az apróra vágott fokhagymát. Enyhén lepirítom, hogy az illóolaj átjárja a konyhát, és rögtön ráteszem a bébi spenótot. Ha megdinsztelődött, mehet bele a tejszín és az ementáli. Sózzuk, borsozzuk igény szerint. A sajtok sósak lehetnek, így vigyázzunk a sózással!

Ha sűrűsödni kezd a szószunk, mehet bele a sült csirke mell darabkák. Megforgatjuk a szószban, és parmezánnal megszórjuk. Tálalásra kész!

Al dente főzzük a köretet. Véleményem szerint rizzsel, de inkább pipe rigate tésztával lesz a nyerő. A szósz benne marad a tészta belsejében, élvezhetőbb a tészta-szósz együtthatása.

Buon apetit!

Megjegyzések