Kiadós magyar reggeli


Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 1 tk.tejföl
  • 1 db paradicsom
  • 0,5 db TV paprika
  • 1 szál póréhagyma
  • 3-5 karika csemege szalámi (Békési)
  • Só, bors
  • 2 szelet kenyér
  • Ruccola saláta

 

Elkészítés:

Egy serpenyőben a kolbászt megsütjük, alacsony hőfokon, hogy ne égjen meg a paprika benne.

A zöldségeket feldarabolom, majd hozzá adom először a hagymát, ezt követi a paradicsom Ha levet engedett, jöhet a paprika. Enyhén sózom, de csak azért, hogy hamarabb puhuljanak a zöldségek. A kolbász, ha jó minőségű, intenzív ízt ad az ételnek. Vigyázzunk a sózással!

Míg párolódnak a zöldségek fedő alatt, a tojást felverem a tejföllel és nagyon kevés sóval. A tejföl térfogat növelő és a rántottánkat lágyítja. Kevésbé karakteres a tojás íze.

A tojást hozzá öntöm a kolbászos lecsóhoz és mindig egy irányba keverem, hogy ne törjön túlságosan a rántottánk.

Pirítóssal, salátával tálaljuk.

Buon apetit!

Megjegyzések