Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 1 tk.tejföl
- 1 db paradicsom
- 0,5 db TV paprika
- 1 szál póréhagyma
- 3-5 karika csemege szalámi (Békési)
- Só, bors
- 2 szelet kenyér
- Ruccola saláta
Elkészítés:
Egy
serpenyőben a kolbászt megsütjük, alacsony hőfokon, hogy ne égjen meg a paprika
benne.
A
zöldségeket feldarabolom, majd hozzá adom először a hagymát, ezt követi a
paradicsom Ha levet engedett, jöhet a paprika. Enyhén sózom, de csak azért,
hogy hamarabb puhuljanak a zöldségek. A kolbász, ha jó minőségű, intenzív ízt
ad az ételnek. Vigyázzunk a sózással!
Míg
párolódnak a zöldségek fedő alatt, a tojást felverem a tejföllel és nagyon
kevés sóval. A tejföl térfogat növelő és a rántottánkat lágyítja. Kevésbé
karakteres a tojás íze.
A
tojást hozzá öntöm a kolbászos lecsóhoz és mindig egy irányba keverem, hogy ne
törjön túlságosan a rántottánk.
Pirítóssal, salátával tálaljuk.
Buon apetit!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése