Tejszínes,spenótos makaróni

 


Elkészítési idő: 30-40 perc

Előmelegített sütő: 160 fok


Hozzávalók

  • 250 g makaróni
  • 0,5 kg friss spenót
  • 100 g gomba
  • 3 dl tejszín
  • 0,5 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. Parmezán
  • 4 szelet ementáli sajt
  • 1 ek.olíva olaj vagy vaj

 

Elkészítés

Vöröshagymát és a fokhagymát, apróra vágjuk fel, majd a felhevített olíva olajon dinszteljük. A gombát tisztítsuk meg és vágjuk fel vékony szeletekre, adjuk a hagymákhoz.

Közben a spenótot tisztítsuk meg és a vastag szárát vágjuk le. Tegyük a hagyma, gomba keverékhez, mielőtt a hagyma túl pirul. Sózzuk meg, ízlésünknek megfelelően.

Ha szépen összefonnyadt a spenót jöhet a tejszín és a parmezán és összefőzzük. Addig a makarónit lobogó, enyhén sós vízben főzzük al dante-ra. Ha túl főzzük az elfogyasztásakor kevésbé lesz élvezhető, hiszen a szósz nem járja át a tésztát.

Ha kész a tészta, leszűrjük és azonnal a rotyogó szószba forgatjuk, aztán egy jénai tálba borítjuk a tetejét az ementáli szeletekkel borítjuk be. Betoljuk a sütőbe és a sajt ha rápirult készen áll a tálalásra.

 

Jó étvágyat!

Megjegyzések