Elkészítési
idő: 30-40 perc
Előmelegített sütő: 160 fok
Hozzávalók
- 250 g makaróni
- 0,5 kg friss spenót
- 100 g gomba
- 3 dl tejszín
- 0,5 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek. Parmezán
- 4 szelet ementáli sajt
- 1 ek.olíva olaj vagy vaj
- Só
Elkészítés
Vöröshagymát
és a fokhagymát, apróra vágjuk fel, majd a felhevített olíva olajon
dinszteljük. A gombát tisztítsuk meg és vágjuk fel vékony szeletekre, adjuk a
hagymákhoz.
Közben
a spenótot tisztítsuk meg és a vastag szárát vágjuk le. Tegyük a hagyma, gomba
keverékhez, mielőtt a hagyma túl pirul. Sózzuk meg, ízlésünknek megfelelően.
Ha
szépen összefonnyadt a spenót jöhet a tejszín és a parmezán és összefőzzük. Addig
a makarónit lobogó, enyhén sós vízben főzzük al dante-ra. Ha túl főzzük az
elfogyasztásakor kevésbé lesz élvezhető, hiszen a szósz nem járja át a tésztát.
Ha
kész a tészta, leszűrjük és azonnal a rotyogó szószba forgatjuk, aztán egy
jénai tálba borítjuk a tetejét az ementáli szeletekkel borítjuk be. Betoljuk a
sütőbe és a sajt ha rápirult készen áll a tálalásra.
Jó
étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése