Édesburgonya krémleves almával

 


Elkészítés idő: 40 perc

 

Hozzávalók:

  • 1 darab édesburgonya
  • 1/2 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál répa
  • 1/2 szál gyökér
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál szárított majoránna
  • 1 dl tejszín
  • 1 egész savanykás alma
  • 1 ek. Olíva olaj
  • A tálaláshoz
  • 1 darab cikkelyekre vágott alma

 

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk.A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és az édesburgonyát. A sót és a majoránnát hozzáadjuk. Fedő alatt pároljuk, majd 1 liter vízzel felöntjük.
Ha megfőtt minden zöldség, hozzáadjuk a megpucolt, feldarabolt almát. Ez már nem igényel sok főzést.

Közben a tálaláshoz szánt almát cikkekre vágjuk, mély tányérba tesszük, mézzel lecsurgatjuk, lefedjük egy másik tányérral és a mikrohullámú sütőben 10 percig pároljuk.

Esetleg pirított dióval is tálalhatjuk. Ez nekem lemaradt.

A sűrű tartalmat kiszedjük és a tejszínnel összeturmixoljuk. Egy lábasba öntjük, annyi alap főző lével, hogy kellően sűrű maradjon.

Tálaljuk az almával és pirított dióval.

Buon appetito!

Megjegyzések