Elkészítés
idő: 40 perc
Hozzávalók:
- 1 darab édesburgonya
- 1/2 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál répa
- 1/2 szál gyökér
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál szárított majoránna
- 1 dl tejszín
- 1 egész savanykás alma
- 1 ek. Olíva olaj
- A tálaláshoz
- 1 darab cikkelyekre vágott alma
Elkészítés:
A
zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk.A
hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és
az édesburgonyát. A sót és a majoránnát hozzáadjuk. Fedő
alatt pároljuk, majd 1 liter vízzel felöntjük.
Ha
megfőtt minden zöldség, hozzáadjuk a megpucolt, feldarabolt almát. Ez már nem
igényel sok főzést.
Közben
a tálaláshoz szánt almát cikkekre vágjuk, mély tányérba tesszük, mézzel
lecsurgatjuk, lefedjük egy másik tányérral és a mikrohullámú sütőben 10 percig
pároljuk.
Esetleg pirított dióval is tálalhatjuk. Ez nekem lemaradt.
A
sűrű tartalmat kiszedjük és a tejszínnel összeturmixoljuk. Egy
lábasba öntjük, annyi alap főző lével, hogy kellően sűrű maradjon.
Tálaljuk az almával és pirított dióval.
Buon appetito!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése