Fácán hús pástétom, lilakáposztával

 


Elkészítés: 40-45 perc

Hozzávalók:

  • Húslevesből a maradék szárnyas lefejtett húsa
  • A levesből megmaradt vöröshagyma, fokhagyma és kb.1 egész főtt répa,
  • 0,6 dl mustár
  • 0,6 dl majonéz
  • 1-1,5 dl tejszín
  • 1 tk. Só
  • 1 ek. Olíva olaj
  • 2 db tömlős sajt
  • 1 tk. majoránna
  •  Olíva olajos pirítós.

 

Elkészítés:

Sokszor nem fogy el a húslevesben főtt hús. Jelen esetben a fácán húsa, hiszen száraz. Ezért, én pástétomot készítek, másnap reggelire.
A levesből maradt anyagokat daraboljuk össze, majd minden egyebet tegyük bele és turmixoljuk össze. Nem baj, ha darabos lesz. Annál élvezhetőbb.
Ha kevesebb hús maradt, vigyázzunk a hozzáadott alapanyagok mennyiségére. Nehogy híg legyen.
Tálaláskor a tetejére savanyú párolt lilakáposztával mennyei ízt kapunk.

Buon appetito!

Megjegyzések