Elkészítési
idő: 50-60 perc
Sütési
hőfok: 160-170 fok
Hozzávalók:
- 30 dkg fehér liszt
- 18 dkg cukor
- 2,5-3 dl tejföl
- 2 db tojás
- Fél csomag sütőpor
- 1 mk.fahéj
- 1 mk.narancs reszelt héja
- 1 mk.citrom reszelt héja
- 30 ml rum aroma
- 100 g kandírozott vegyes gyümölcs
- 1 ek.porcukor a gyümölcskenyér tetejére
Elkészítés:
A kandírozott gyümölcsöt áztassuk be a rum aromába, amíg a tésztát összeállítjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a tejfölt hozzáadjuk. Vigyázzunk, ha a tejföl hígabb, elég lehet kevesebb is. Az átszitált lisztet a sütőporral összekeverjük és a masszához adjuk, az összes citrus héjjal és a fahéjjal. Jól összeforgatjuk. A kandírozott gyümölcsökről lecsepegtetjük a rum aromát, pici lisztbe forgatjuk, hogy sütés közben ne csak a tésztánk alját díszítse. Finoman beleforgatjuk a tésztamasszába.
Kivajazott, lisztezett formába öntjük és az előmelegített sütőbe toljuk. A külseje hamarabb kap színt, ezért figyeljünk a tészta belsejére, tűpróbával, nehogy nyers maradjon. Ha kell,vegyük vissza a sütőt. Amikor megsült, borítsuk ki egy rácsra és a porcukorral finoman dörzsöljük be a tetejét. Teljes kihűléskor szépen szeletelhető.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése