Gyümölcskenyér

 


Elkészítési idő: 50-60 perc

Sütési hőfok: 160-170 fok

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg fehér liszt
  • 18 dkg cukor
  • 2,5-3 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • Fél csomag sütőpor
  • 1 mk.fahéj
  • 1 mk.narancs reszelt héja
  • 1 mk.citrom reszelt héja
  • 30 ml rum aroma
  • 100 g kandírozott vegyes gyümölcs
  • 1 ek.porcukor a gyümölcskenyér tetejére


Elkészítés:

A kandírozott gyümölcsöt áztassuk be a rum aromába, amíg a tésztát összeállítjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a tejfölt hozzáadjuk. Vigyázzunk, ha a tejföl hígabb, elég lehet kevesebb is. Az átszitált lisztet a sütőporral összekeverjük és a masszához adjuk, az összes citrus héjjal és a fahéjjal. Jól összeforgatjuk. A kandírozott gyümölcsökről lecsepegtetjük a rum aromát, pici lisztbe forgatjuk, hogy sütés közben ne csak a tésztánk alját díszítse. Finoman beleforgatjuk a tésztamasszába. 

Kivajazott, lisztezett formába öntjük és az előmelegített sütőbe toljuk. A külseje hamarabb kap színt, ezért figyeljünk a tészta belsejére, tűpróbával, nehogy nyers maradjon. Ha kell,vegyük vissza a sütőt. Amikor megsült, borítsuk ki egy rácsra és a porcukorral finoman dörzsöljük be a tetejét. Teljes kihűléskor szépen szeletelhető.

Jó étvágyat!

Megjegyzések