Kacsacomb répás bulgurral és lila burgonya chips-el

 


Elkészítési idő: 1,5-2 óra

Sütési hőfok: 180 fok

Hozzávalók:

  • 4 darab kacsacomb
  • 1 ek.fokhagyma krém
  • 1 egész fej fokhagyma
  • 3 ek.kacsazsír
  • Ízlés szerint só

  • 3 dl bulgur
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 6 dl víz
  • 1 db répa
  • 2 ek.olíva olaj
  • Ízlés szerint só

  • 1 db Lila burgonya
  • 1 ek.olíva olaj

Elkészítés: 

A kacsacombot megtisztítjuk, sózzuk és a foghagyma krémmel bedörzsöljük. Kacsasütőben elhelyezzük a combokat a zsírt és 1 dl vizet öntünk alá és dobjuk rá a fokhagymát. Lefedjük és 180 fokos előmelegített sütőbe toljuk. Én kétszer fordítom a húsokat, hogy minden oldala aranybarnára süljön. A sütési idő a hús minőségétől is függ. Én 1,5 óráig sütöttem, csakis fedő alatt.

Amíg sül a kacsánk a bulgurt el készíthetjük.

Az olajat melegítsük fel és a bulgurt pirítsuk meg rajta. Ha megpirult, húzzuk félre és öntsük hozzá a vizet, sóval ízesítsük, fedjük le és kis lángon főzzük.

Közben a répát tisztítsuk meg és vékony csíkokra szeleteljük fel. Serpenyőben, kevés olajon dinszteljük, úgy a jó, ha ropogósak maradnak a répa szeletek.

A bulgur, ha felvette az összes vizet, hozzáadhatjuk a répát, és az apróra vágott petrezselymet, ha kell ízesítsünk sóval. 10 percet még főzzük össze és utána kész is.

A kacsasütése alatt a lila burgonya chips-et is előkészíthetjük.

Egy sütőpapírral bélelt sütő tepsibe fogjuk sütni, bőséges hely kell, hogy süljön ne főjön.

Hámozzuk meg a burgonyát, majd a hámozó késsel vagy uborkaszeletelőn vékonyra szeleteljük fel. Tegyük a tepsibe, kis olíva olajjal locsoljuk meg, ha szükséges sózzuk.

Szerintem felesleges a só, hiszen a lila burgonya íze finom és jól érezhető, amit élvezni lehet.

Ha kivettük a kész kacsát, 160 fokon 10-15 perc alatt süssük ropogósra. Figyelni kell a sütőnk erősebb oldalsütéseire, nehogy a széle szénné megégjen.

Jó éjtvágyat! 

Megjegyzések