Elkészítési
idő: 1,5-2 óra
Sütési hőfok: 180 fok
Hozzávalók:
- 4 darab kacsacomb
- 1 ek.fokhagyma krém
- 1 egész fej fokhagyma
- 3 ek.kacsazsír
- Ízlés szerint só
- 3 dl bulgur
- 1 csokor friss petrezselyem
- 6 dl víz
- 1 db répa
- 2 ek.olíva olaj
- Ízlés szerint só
- 1 db Lila burgonya
- 1 ek.olíva olaj
A kacsacombot megtisztítjuk, sózzuk és a foghagyma krémmel bedörzsöljük. Kacsasütőben elhelyezzük a combokat a zsírt és 1 dl vizet öntünk alá és dobjuk rá a fokhagymát. Lefedjük és 180 fokos előmelegített sütőbe toljuk. Én kétszer fordítom a húsokat, hogy minden oldala aranybarnára süljön. A sütési idő a hús minőségétől is függ. Én 1,5 óráig sütöttem, csakis fedő alatt.
Amíg
sül a kacsánk a bulgurt el készíthetjük.
Az
olajat melegítsük fel és a bulgurt pirítsuk meg rajta. Ha megpirult, húzzuk
félre és öntsük hozzá a vizet, sóval ízesítsük, fedjük le és kis lángon főzzük.
Közben
a répát tisztítsuk meg és vékony csíkokra szeleteljük fel. Serpenyőben, kevés
olajon dinszteljük, úgy a jó, ha ropogósak maradnak a répa szeletek.
A
bulgur, ha felvette az összes vizet, hozzáadhatjuk a répát, és az apróra vágott
petrezselymet, ha kell ízesítsünk sóval. 10 percet még főzzük össze és utána
kész is.
A
kacsasütése alatt a lila burgonya chips-et is előkészíthetjük.
Egy
sütőpapírral bélelt sütő tepsibe fogjuk sütni, bőséges hely kell, hogy süljön
ne főjön.
Hámozzuk
meg a burgonyát, majd a hámozó késsel vagy uborkaszeletelőn vékonyra
szeleteljük fel. Tegyük a tepsibe, kis olíva olajjal locsoljuk meg, ha
szükséges sózzuk.
Szerintem
felesleges a só, hiszen a lila burgonya íze finom és jól érezhető, amit élvezni
lehet.
Ha
kivettük a kész kacsát, 160 fokon 10-15 perc alatt süssük ropogósra. Figyelni
kell a sütőnk erősebb oldalsütéseire, nehogy a széle szénné megégjen.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése