Karácsonyi narancsos krém likőr

 


Elkészítési idő: 60 perc

 

Hozzávalók:

  • 250 ml jó minőségű whisky
  • 300ml sűrített tej
  • 250 ml tejszín
  • 3 tojássárgája
  • 1 púpos evőkanál porcukor
  • 10 g étcsokoládé /70%-os
  • 1 Vanília rúd kikapart belseje
  • 40ml főzött fekete kávé
  • 1 narancs reszelt héja

 

Elkészítés: 

A porcukrot a tojás sárgákkal elkeverjük nagyjából 1 dl tejszínnel.

Egy nagyobb edényben a tejszínt, kávét a csokoládét a vanília kikapart belsejét és a narancs héjat össze főzzük. Ne legyen túl meleg, hogy ha hozzá adjuk a tojássárgás keveréket ne rántsa össze. Lassú tűzön folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre.

Ha besűrűsödött vegyük le a tűzről, még mindig kevergessük és lassan csurgatva adjuk hozzá a sűrített tejet.

Szűrjük le apró hálós szűrőn, ha mégis keletkeztek pici csomók a fogyasztásnál ne legyen kellemetlen.

Ha megvagyunk jöhet hozzá a whisky.

Üvegbe töltjük és a hűtőben 1-1,5 hétig is eláll.

 

Egészségükre!


Megjegyzések