Elkészítési
idő: 60 perc
Hozzávalók:
- 250 ml jó minőségű whisky
- 300ml sűrített tej
- 250 ml tejszín
- 3 tojássárgája
- 1 púpos evőkanál porcukor
- 10 g étcsokoládé /70%-os
- 1 Vanília rúd kikapart belseje
- 40ml főzött fekete kávé
- 1 narancs reszelt héja
Elkészítés:
A
porcukrot a tojás sárgákkal elkeverjük nagyjából 1 dl tejszínnel.
Egy
nagyobb edényben a tejszínt, kávét a csokoládét a vanília kikapart belsejét és
a narancs héjat össze főzzük. Ne legyen túl meleg, hogy ha hozzá adjuk a
tojássárgás keveréket ne rántsa össze. Lassú tűzön folyamatosan kevergetve
főzzük sűrűre.
Ha
besűrűsödött vegyük le a tűzről, még mindig kevergessük és lassan csurgatva
adjuk hozzá a sűrített tejet.
Szűrjük
le apró hálós szűrőn, ha mégis keletkeztek pici csomók a fogyasztásnál ne
legyen kellemetlen.
Ha
megvagyunk jöhet hozzá a whisky.
Üvegbe
töltjük és a hűtőben 1-1,5 hétig is eláll.
Egészségükre!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése