Sütési
hőfok: 180
Sütési idő: 10-12 perc/ tepsi
Langyos,
cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt. Amíg felfut szitáljuk egy nagyobb
keverőtálba a lisztet és morzsoljuk el a zsírral, margarinnal, sóval. Jó
morzsalékos legyen, kézzel vagy késes robotgéppel is csinálhatjuk.
Ha meg van, adjuk hozzá az élesztőt, a tejfölt. Jó alaposan dolgozzuk össze. Nehéz vele, hiszen 1 kg liszt nagy mennyiség. Szépen összeáll, és kellemes, puha állagú tésztát kell kapjunk.
Sütési idő: 10-12 perc/ tepsi
Hozzávalók:
- 1 kg fehér liszt
- 20 dkg zsír
- 20 dkg margarin
- 4 dkg élesztő
- 2 dl tejföl
- 1 dl tej
- 1 mk.cukor
- 1 púpos teáskanál só
- 2 egész tojás
- 20 dkg trappista sajt
- Fél csomag egész köménymag
Elkészítés:
Ha meg van, adjuk hozzá az élesztőt, a tejfölt. Jó alaposan dolgozzuk össze. Nehéz vele, hiszen 1 kg liszt nagy mennyiség. Szépen összeáll, és kellemes, puha állagú tésztát kell kapjunk.
Pihentetjük 1 órát.
Addig reszeljük le a sajtot, verjük fel a tojásokat a kenéshez és a sütő tepsit kenjük ki margarinnal és lisztezzük le.
Melegítsük elő a sütőt.
Én, megfeleztem a tésztát, így könnyebb vele dolgozni. Enyhén kell lisztezni a nyújtódeszkát, van annyi zsiradék a tésztában, hogy nem tapad le.
Nyújtsuk ki 5 mm vastagra és szúrjuk ki perec formával. Kenjük le tojással, szórjuk meg sajttal vagy köménymaggal. Mehet az előmelegített sütőbe, 10-12 percre.
Nekem, 5 tepsivel lett.
Buon appetito!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése