Szilvalekváros hókifli

 


Sütési hőfok: 180 fok

Sütési idő:15-16perc

Hozzávalók:

  • 40 dkg rétesliszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • Csipet só
  • Cirka: 1,5 dl házi szilvalekvár
  • 150-200 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor


Elkészítés: 
A liszttel összemorzsoljuk a hideg vajat, és a sót. Ha nagyjából összeállt, mehet bele a tejföl.
Én házi készítésűt használtam, kicsit zsírosabb, de sokkal jobb lesz a tészta állaga.
Jól összedolgozzuk, majd 10-15 percig pihentetjük.

Addig 2 sütő tepsit, sütőpapírral béleljünk ki. A sütőt melegítsük elő.
Csak szilvalekvárral töltöttem meg, de lehet cukros darált dióval vagy mákkal. Személy szerint, megfőzném a diót és a mákot is (lásd: Nagymamám mákos bejglije)

Nyújtsuk ki a tésztát nagyjából 2-3 mm vastagságúra, majd szaggassuk ki körformára, 5 cm-es pohárral.
A körök szélét nyomkodjuk le az ujjunkkal, töltsük be a szilvalekvárral. Egyhez, úgy fél mokkáskanálnyit teszek bele. Így a félbehajtásnál nem folyik ki. A félkör szélét nyomkodjuk össze, majd kifli formára igazítsuk. 

Ha megsült az első adag, forgassuk a vaníliás porcukorba, szedjük ki és hűtsük le. Majd dobozba téve, néhány nap múlva fogyaszthatjuk is, ekkor már igazán finom.

Buon appetito!

Megjegyzések