Zabpelyhes csoki darabos keksz

 


Elkészítési idő: 35-40 perc

Hozzávalók:

  • 5 + 2,5 zabpehely
  • 7,5 dkg extra finom süteményliszt
  • 0,5 tk. szódabikarbónát
  • 1 púpos ek. holland kakaópor
  • 5 dkg 70%- os étcsokoládé
  • 10 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás
  • Marék dió vagy mandula

Elkészítés

A zabpehely 5 dkg-ját egy serpenyőben megpirítjuk. Ha kihűlt, egy darálón liszt állagúra daráljuk le.

A lisztet a zabpehelylisztet a szódabikarbónát és az apróra darabolt csokoládét egy keverőtálba tesszük. A zabpehely 2 dkg-ját és az apró darabokra tört diót is hozzáadjuk a lisztes keverékhez.

A lágy vajat a cukorral és a tojással, habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szárazanyagokhoz. Jól összedolgozzuk. Két teáskanál segítségével, nagyjából 2 cm-es gömböket formázunk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A kanál domború oldalával lapítsuk le. A gombócok között bőven legyen távolság, mert duplájára nőnek, sütés közben.


Jó éjtvágyat! 

Megjegyzések