Elkészítési idő:
35-40 perc
Hozzávalók:
- 5 + 2,5 zabpehely
- 7,5 dkg extra finom süteményliszt
- 0,5 tk. szódabikarbónát
- 1 púpos ek. holland kakaópor
- 5 dkg 70%- os étcsokoládé
- 10 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
- 1 tojás
- Marék dió vagy mandula
Elkészítés
A
zabpehely 5 dkg-ját egy serpenyőben megpirítjuk. Ha kihűlt, egy darálón liszt
állagúra daráljuk le.
A
lisztet a zabpehelylisztet a szódabikarbónát és az apróra darabolt csokoládét
egy keverőtálba tesszük. A zabpehely 2 dkg-ját és az apró darabokra tört diót
is hozzáadjuk a lisztes keverékhez.
A
lágy vajat a cukorral és a tojással, habosra keverjük, majd hozzáadjuk a
szárazanyagokhoz. Jól összedolgozzuk. Két teáskanál segítségével, nagyjából 2
cm-es gömböket formázunk.
Sütőpapírral
bélelt tepsibe rakjuk. A kanál domború oldalával lapítsuk le. A gombócok között
bőven legyen távolság, mert duplájára nőnek, sütés közben.
Jó éjtvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése