Elkészítési
idő: 30 perc
- 180 g tofu
- 10 dkg zabkorpa csírával
- 6 csapott+3 ek. zsemlemorzsa
- 1 dl paradicsom püré
- 1 vöröshagyma
- 3-4 gerezd sült fokhagyma
- 1 mk. majoránna
- 1/2 csokor petrezselyem zöld
- 1 db sárgarépa
- 1 db tojás
- 1 -2 mk himalájai só
- Ízlés szerint bors
Elkészítés:
A zabkorpát összekeverjük a 6 ek. zsemlemorzsával és a fűszerekkel. A fokhagymát alufóliába csomagolva megsütöm. Közben nagyon apróra vágjuk fel a vöröshagymát és a petrezselymet. A répát szintén apróra reszeljük le, és a tofut is. Tegyük a szárazanyagokhoz mindent. Ha kész a fokhagyma ki ne maradjon. Mehet bele a tojás is.
Formáljuk rudakká vagy golyókká. Hempergessük meg egy kis zsemlemorzsában és forró olajban süssük ki.
Salátával, rizzsel vagy bulgurral tálalható.
Buon appetito!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése