Répás tofu fasírt rudak

 


Elkészítési idő: 30 perc

 Hozzávalók:

  • 180 g tofu
  • 10 dkg zabkorpa csírával
  • 6 csapott+3 ek. zsemlemorzsa
  • 1 dl paradicsom püré
  • 1 vöröshagyma
  • 3-4 gerezd sült fokhagyma
  • 1 mk. majoránna
  • 1/2 csokor petrezselyem zöld
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db tojás
  • 1 -2 mk himalájai só
  • Ízlés szerint bors

 

Elkészítés:

A zabkorpát összekeverjük a 6 ek. zsemlemorzsával és a fűszerekkel. A fokhagymát alufóliába csomagolva megsütöm. Közben nagyon apróra vágjuk fel a vöröshagymát és a petrezselymet. A répát szintén apróra reszeljük le, és a tofut is. Tegyük a szárazanyagokhoz mindent. Ha kész a fokhagyma ki ne maradjon. Mehet bele a tojás is. 

Formáljuk rudakká vagy golyókká. Hempergessük meg egy kis zsemlemorzsában és forró olajban süssük ki. 

Salátával, rizzsel vagy bulgurral tálalható.

Buon appetito!

Megjegyzések