Spenótos gomba tokány

 


Elkészítési idő: 40 perc

(Vega,laktóz és glutén mentes)


Hozzávalók:

  • 300g laskagomba
  • 300 g bébi spenót
  • 1 dl olíva olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5-2 dl növényi tej (cukor nélküli mandula tej)
  • 1 tk. Füstölt Kígyóscsili szósz, nem erős változat
  • 1 bő ek. tápióka keményítő
  • 1 dl növényi joghurt
  • Bors

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágjuk fel és kevés olajon fonnyasszuk, majd mehet a csíkjára feldarabolt gomba, só és bors ízlés szerint.

A spenótot 1 gerezd fokhagymával szintén fonnyasszuk meg.

A gombához, ha megfőtt adjuk a csili szószt és a spenótot.

Keverjük ki a sűrítéshez a tápióka keményítőt mandula tejjel és a joghurttal. Öntsük fel vele a gombát. Ha kevés levet engedett a gomba és sűrűnek ítéljük, öntsünk hozzá vizet és fűszerezzünk utánna.

Köretnek, adhatunk tésztát, rizst vagy bulgurt.

Buon appetito!

Megjegyzések