Elkészítési
idő: 40 perc
(Vega,laktóz és glutén mentes)
Hozzávalók:
- 300g laskagomba
- 300 g bébi spenót
- 1 dl olíva olaj
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5-2 dl növényi tej (cukor nélküli mandula tej)
- 1 tk. Füstölt Kígyóscsili szósz, nem erős változat
- 1 bő ek. tápióka keményítő
- 1 dl növényi joghurt
- Só
- Bors
Elkészítés:
A hagymákat apróra vágjuk fel és kevés olajon fonnyasszuk, majd mehet a csíkjára feldarabolt gomba, só és bors ízlés szerint.
A
spenótot 1 gerezd fokhagymával szintén fonnyasszuk meg.
A
gombához, ha megfőtt adjuk a csili szószt és a spenótot.
Keverjük
ki a sűrítéshez a tápióka keményítőt mandula tejjel és a joghurttal. Öntsük
fel vele a gombát. Ha kevés levet engedett a gomba és sűrűnek ítéljük, öntsünk
hozzá vizet és fűszerezzünk utánna.
Köretnek,
adhatunk tésztát, rizst vagy bulgurt.
Buon appetito!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése