Elkészítési
idő: 40 perc
Sütési
idő: 35-40 perc
Sütési
hőfok: 180, és 150 fok
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 250 dkg Rama margarin
- 10 dkg zsír
- 2 dkg élesztő én por élesztőt használtam
- 1 dl tej, ha nyers élesztőt használunk
- 1 tk cukor
- 2 tojássárgája
- 1,5 dl tejföl
- 1 tk.szódabikarbóna
- Csipet só
Töltelék:
- 30 dkg darált dió
- 6-8 ek cukor
- 4 dl barack lekvár
Csokoládé
máz:
- 100 g vaj
- 100 g porcukor
- 3 ek kakaópor
- 3 ek víz
- 1 ek étolaj
Elkészítés:
Az
alapanyagokat kimérjük a lisztet átszitáljuk és elkeverjük a porélesztővel.
Ha
mégsem ez használjuk, akkor langyos cukrozott tejben futtatjuk az élesztőt és
ezt adjuk a liszthez.
Összekeverjük
a többi hozzávalóval. Jól dolgozzuk ki, hogy könnyű legyen a kelése.
Meleg
helyen kelesztjük 30-40 percig.
Addig
a diót ledaráljuk és a cukorral összekeverjük.
Egy
tepsit (40*25 cm) kikenünk margarinnal és liszttel szórjuk.
Ha
megkelt a tészta 4 cipót formázunk belőle, kinyújtjuk egyenként 2-3 mm
vastagságúra.
Az
első lapot beletesszük a tepsibe, lekvárral nem túl vékonyan megkenjük, erre
szórjuk a cukros diót, majd a következő tésztalapot ráhelyezzük és ugyan így
járunk el. Az utolsó, 4.-ik lapot ráhelyezzük a tetejére és az előmelegített
sütőbe toljuk.
180
fokon sütjük 20 percig, majd lejjebb vesszük 150 fokra.
Aranybarna
színt kap végezzünk tűpróbát.
Ha
megsült a tészta vegyük ki és hagyjuk kihűlni.
Addig
elkészítjük a csokoládé mázat.
A
vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a porcukrot és a kakaót. Szükség szerint adjuk
hozzá a vizet. A végén pedig az étolajat, hogy fényes legyen a máz.
Óvatosan
vonjuk be vele a tészta tetejét és hagyjuk hűlni, így a szeletelés könnyebb
lesz.
Jó
étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése