Csonthéjas gyümölcsök szezonja

 


 

Tavasztól őszig termő, színes, zamatos, lédús gyümölcsök sokrétű felhasználását teszik lehetővé minden konyhában.

Sok cukrot és vizet tartalmaznak, ezért szedés után hamar romlanak.

Tavasztól őszig teremnek. A cseresznye és a meggy kezdi a sort, majd a sárgabarack követi, ahogy leérett jön az őszibarack, nyár végén, ősz elején a szilvát szüretelhetjük.

Felhasználása a konyhák gyöngyszemei.

Nyersen, sütve, főzve, befőttnek, aszalva,fagyasztva,lekvárnak dzsemnek, húsokhoz, smoothinak kiválóan alkalmasak.

Rengeteg ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaznak, emellett A, B és C vitaminokban gazdag.

Rengeteg jótékony hatással rendelkeznek.

Az egészség megőrzéséhez, fogyókúrákhoz, ételekben, ételek kiegészítője ként használjuk bátran. 


Megjegyzések