Édes tölcsér

 


Elkészítési idő: 30 perc

Elektromos ostya készítővel

 

Hozzávalók:

  • 130g liszt
  • 100 g porcukor
  • 2 tojásfehérje
  • 60 g vaj (szobahőmérsékletű)
  • 2 kk.méz
  • Csipet só

 

Elkészítés:

 A tojásfehérjét a porcukorral, vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a mézet, ha szeretnék az íz hatáson emelni. A lisztet 3-4 adagban hozzá adjuk és a sót is.

Alapos keverés után a palacsinta tésztánál sűrűbbnek kell lennie.

Az ostya készítőt melegítsük fel (nekem min.és max. jelzést mutat a hőfok szabályzó, ezért 2/3.-hoz állítom) és a sütőlemez közepére 3 ek. tésztát csurgassunk. Nekem nagyjából 40-60 másodperc alatt sül meg egy ostya lap.

A kúp formával még a sütőlapon tekerjük fel. A végét szorosan, ha nem sikerül nyomjuk össze a csücsköt.

Vagy esetleg csokoládé mázba mártsuk, így nem folyik ki a fagyi.

 

Kellemes nyári desszert.

Buon appetito!

Megjegyzések