Morzsa süti 2.

 



Elkészítési idő: 40 perc

Sütési hőfok: 200 fok

 

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg meggy, de bármilyen csonthéjas gyümölccsel elkészíthető
  • 1/2 tk.fahéj
  • 0,5 tk.kardamom
  • 2-3 ek.kristály cukor

 

A morzsolt tésztához

  • 10dkg fehér liszt
  • 5 dkg mandula
  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg cukor

 

200 fokra előmelegítjük a sütőt.

Minden gyümölcsöt magtalanítsunk és vágjunk félbe vagy negyedeljük.

A torta formát (24-26 cm) kikenünk vajjal, majd fektessük bele a cukros fahéjba forgatott gyümölcsöket.

A tésztához valókat morzsalékosra állítsuk össze.

Szórjuk a gyümölcsre és tegyük a sütőbe. Nagyjából 20 perc alatt megsül, ha mégsem hagyjuk még néhány percig, míg aranybarna színt nem kap.

Várjuk meg míg kihűl, tálaljuk egy adag vanília fagylalttal.

Igazi nyári desszert ként fogyasztható.

 

Jó étvágyat!

Megjegyzések