Elkészítési
idő: 40 perc
Sütési
hőfok: 200 fok
Hozzávalók:
- 50-60 dkg meggy, de bármilyen csonthéjas gyümölccsel elkészíthető
- 1/2 tk.fahéj
- 0,5 tk.kardamom
- 2-3 ek.kristály cukor
A
morzsolt tésztához
- 10dkg fehér liszt
- 5 dkg mandula
- 6 dkg vaj
- 6 dkg cukor
200
fokra előmelegítjük a sütőt.
Minden
gyümölcsöt magtalanítsunk és vágjunk félbe vagy negyedeljük.
A
torta formát (24-26 cm) kikenünk vajjal, majd fektessük bele a cukros fahéjba
forgatott gyümölcsöket.
A
tésztához valókat morzsalékosra állítsuk össze.
Szórjuk
a gyümölcsre és tegyük a sütőbe. Nagyjából 20 perc alatt megsül, ha mégsem
hagyjuk még néhány percig, míg aranybarna színt nem kap.
Várjuk
meg míg kihűl, tálaljuk egy adag vanília fagylalttal.
Igazi
nyári desszert ként fogyasztható.
Jó
étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése