Tejfölös karfiol leves

 



Elkészítési idő: 50-60 perc


Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej karfiol
  • 2 szál répa
  • 0,5 cl olíva olaj
  • 1 tk.őrölt pirospaprika
  • 2 csapott ek.liszt
  • 1,5 l.alaplé
  • 1 dl.tejföl
  • 1/2 csokor petrezselyem

A karfiolt szedjük rózsákra, a répát daraboljuk kockára és az olajon 1-1,5 dl alaplével pároljuk fedő alatt, úgy 10 percig.

Majd szórjuk bele a paprikát és a lisztet, 1-2 percig keverjük, majd öntsük fel az alaplével. Petrezselyem felét és a fűszereket adjuk hozzá.

Addig főzzük lassú tűzön míg nem puhulnak meg a zöldségek. Aztán a kikevert tejfölt, maradék petrezselymet adjuk hozzá.

Ne hagyjuk felforrni, inkább zárjuk le alatta a tüzet fedő alatt.

Tálaljuk melegen.

 

Jó étvágyat!

Megjegyzések