Elkészítési
idő: 50-60 perc
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej karfiol
- 2 szál répa
- 0,5 cl olíva olaj
- 1 tk.őrölt pirospaprika
- 2 csapott ek.liszt
- 1,5 l.alaplé
- 1 dl.tejföl
- 1/2 csokor petrezselyem
- Só
A
karfiolt szedjük rózsákra, a répát daraboljuk kockára és az olajon 1-1,5 dl
alaplével pároljuk fedő alatt, úgy 10 percig.
Majd
szórjuk bele a paprikát és a lisztet, 1-2 percig keverjük, majd öntsük fel az
alaplével. Petrezselyem felét és a fűszereket adjuk hozzá.
Addig
főzzük lassú tűzön míg nem puhulnak meg a zöldségek. Aztán a kikevert tejfölt,
maradék petrezselymet adjuk hozzá.
Ne hagyjuk felforrni, inkább zárjuk le alatta a tüzet fedő alatt.
Tálaljuk
melegen.
Jó
étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése