Hozzávalók:
- 2 kg oldalas
- 2 csomag BBQ fűszer keverék
- 1-2 ek oliva olaj
- 180 ml ketchup
- 3 tk.szójaszósz
- 2 ek.barnacukor
- 3 gerez fokhagyma
- Fél citrom leve
- 1 ek.méz
- 1tk. Tabasco szósz
Elkészítés:
Az
oldalast 2-3 órával a sütés előtt az olajjal bekenjük a húst, BBQ
fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük. Egy jénai tálba fektetjük egymás mellé
és friss majoránnával megszórjuk.
Folpackkal
letakarva hűtőben tároljuk.
A
BBQ szószt elkészítjük. A hozzávalókat összepakoljuk, ha van rá mód egy
pillanatra turmixoljuk össze. Tegyük félre.
Kerti
gázos grillt használtam a sütéshez. Előmelegítjük 105-110 fokra. Ezt a
hőmérsékletet fontos tartani, hiszen így párolódik fokozatosan, nem veszíti el a
szaftosságát.
Vaslapra
helyezzük a húst a csontos felével. 1,5-2 óra elteltével megfordítjuk, ekkor
már lassan pörköt is kap a hús. Ezt az oldalt is 1,5 -2 órát sütjük.
Ekkor
kerül elő újra a szósz. Vissza fordítjuk a húst a csontos felére és bekenjük a a BBQ szósszal. Ha megfordítottuk a húsos oldalát is bekenjük. Tovább
sütjük még ragacsos,sült kérget nem kap a szósz. A hús igazán akkor készül el,
amikor a csontról kezd leválni a hús.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése