BBQ oldalas




Hozzávalók:
  • 2 kg oldalas
  • 2 csomag BBQ fűszer keverék
  • 1-2 ek oliva olaj
BBQ szósz:
  • 180 ml ketchup
  • 3 tk.szójaszósz
  • 2 ek.barnacukor
  • 3 gerez fokhagyma
  • Fél citrom leve
  • 1 ek.méz
  • 1tk. Tabasco szósz

Elkészítés:
Az oldalast 2-3 órával a sütés előtt az olajjal bekenjük a húst, BBQ fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük. Egy jénai tálba fektetjük egymás mellé és friss majoránnával megszórjuk.
Folpackkal letakarva hűtőben tároljuk.
A BBQ szószt elkészítjük. A hozzávalókat összepakoljuk, ha van rá mód egy pillanatra turmixoljuk össze. Tegyük félre.
Kerti gázos grillt használtam a sütéshez. Előmelegítjük 105-110 fokra. Ezt a hőmérsékletet fontos tartani, hiszen így párolódik fokozatosan, nem veszíti el a szaftosságát.
Vaslapra helyezzük a húst a csontos felével. 1,5-2 óra elteltével megfordítjuk, ekkor már lassan pörköt is kap a hús. Ezt az oldalt is 1,5 -2 órát sütjük.
Ekkor kerül elő újra a szósz. Vissza fordítjuk a húst a csontos felére és bekenjük a a BBQ szósszal. Ha megfordítottuk a húsos oldalát is bekenjük. Tovább sütjük még ragacsos,sült kérget nem kap a szósz. A hús igazán akkor készül el, amikor a csontról kezd leválni a hús.
 Buon appetito!

Megjegyzések