Elkészítési idő: 40-45 perc
Főzelékhez:
- Fél kg közepes burgonya
- 2,5 dl tejföl
- 4 púpos ek. liszt
- 1 db tojás
- 3 db babérlevél
- Só, ízlés szerint
- 1 tk ecet vagy friss fél citrom leve
- 20-25 dkg csirkemell
- 1 tk.Pirospaprika
- 1 mk. Só
- Bors
Egy
edénybe sós, hideg vizet készítünk és bele tesszük a babérlevelet. Én vékonyabb karikára vágom
a burgonyákat és puhára főzöm. Míg fő a burgonya, előkészítem a tejfölös
habarást és a húst.
A
húshoz elkészítem a fűszerkeveréket. Egyszerűen a paprikát a sót és a borsot összekeverem
és a kockára vágott húst bele forgatom. Majd kevés olíva olajon megsütöm. Fedő
alatt, fehéredésig és fedő nélkül folytatom, míg nem kap egy kis színt.
A
tejfölt üvegtálba szedem és kézi habverővel összetöröm, majd hozzá adagolom a
lisztet.
Ha
megfőtt a burgonya figyeljünk a főző lé mennyiségére. Éppen hogy ellepje a
krumplit, ha valamivel több a lé, szedjük ki és tegyük félre, ha kellene a
sűrítés után hígítani tudjunk vele.
Lehúzom
a tűzről, újra átkeverem a habarást, annyi alap lével, hogy csomó mentesen
hozzá öntsem a főtt krumplihoz. Sóval ízesítem és alacsony hőfokon kevergetem
tovább. Ha sűrű hígíthatjuk a félre tett alap lével.
A
tojást felverjük és folyamatos keverés mellett hozzá locsoljuk. Sűrítő szerepe
van a tojásnak, de ha ügyesek vagyunk és nem főzzük a tojást meg, akkor a
főzelék színét is meghatározza.
Ha
lassan kész, hozzá adjuk a citrom levet. Ettől nem csak savanykás, de
selymesebb is lesz a főzelékünk.
Buon apetit!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése