Fűszeres forró csoki

 


Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

Porhoz

  • 4 ek. jó minőségű kakaópor
  • 1 ek. gabona kávé
  • 3.ek. tápióka keményítő
  • 100 gr min. 70%-os csokoládé
  • 4 ek. porcukor
  • 4-5 db csillag ánizs
  • 8-10 szem szegfű bors

Egy pohár forró csokihoz

  • 1,5 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 4 tk. forró csoki por
  • 1-2 darab pillecukor
  • Esetleg tejszín hab


Elkészítése a pornak

A száraz anyagokat egy mély tálba rakjuk. A csokoládét, apróra daraboljuk fel és adjuk a porhoz. Tegyük bele a fűszereket és én kézi habverővel lazítom, de lehet késes robotgépbe tenni, de akkor a dobozba vagy üvegbe helyezéskor rakjuk a fűszereket bele.

Az ital elkészítéséhez a tejet és a tejszínt forraljuk fel, majd a port keverjük ki egy kis tej-tejszín kombóval. Adjuk a forrásban lévő kombóhoz. Kézi habverővel folyamatosan keverjük úgy fél percig. Ha túl sűrűnek találjuk tejet lehet még hozzá önteni, de ne sokat.

Fogyaszthatjuk néhány darab pille cukorkával vagy tejszín habbal.

Buon apetit!

Megjegyzések