Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
Porhoz
- 4 ek. jó minőségű kakaópor
- 1 ek. gabona kávé
- 3.ek. tápióka keményítő
- 100 gr min. 70%-os csokoládé
- 4 ek. porcukor
- 4-5 db csillag ánizs
- 8-10 szem szegfű bors
Egy
pohár forró csokihoz
- 1,5 dl tej
- 1 dl tejszín
- 4 tk. forró csoki por
- 1-2 darab pillecukor
- Esetleg tejszín hab
Elkészítése
a pornak
A
száraz anyagokat egy mély tálba rakjuk. A csokoládét, apróra daraboljuk fel és
adjuk a porhoz. Tegyük bele a fűszereket és én kézi habverővel lazítom, de
lehet késes robotgépbe tenni, de akkor a dobozba vagy üvegbe helyezéskor rakjuk
a fűszereket bele.
Az ital elkészítéséhez a tejet és a tejszínt forraljuk fel, majd a port keverjük ki egy kis tej-tejszín kombóval. Adjuk a forrásban lévő kombóhoz. Kézi habverővel folyamatosan keverjük úgy fél percig. Ha túl sűrűnek találjuk tejet lehet még hozzá önteni, de ne sokat.
Fogyaszthatjuk
néhány darab pille cukorkával vagy tejszín habbal.
Buon apetit!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése