Tészta
begyúrás:10-15 perc
Tészta
sütés: 4 tepsi *11 perc
Cukor máz kenése: 4* 8 perc
Sütési hőfok: 180 fok
Tészta
hozzávalók:
- 75 dkg rétesliszt
- 15 dkg búza finom liszt
- 15 dkg porcukor
- 2 púpos tk. mézeskalács fűszerkeverék
- 2 púpos tk. szódabikarbóna
- 4 tk. jó minőségű kakaópor
- 1 tk.frissen reszelt gyömbér
- 2 db tojás sárgája
- 2 egész tojás
- 260 ml házi méz
- 2 ek.tejföl
Máz
hozzávalók:
- 2 db tojás fehérje
- 360 g porcukor
- 2 tk. étkezési keményítő
Elkészítés:
Szobahőmérsékletű
legyen minden alapanyagunk.
A
tésztához kimérjük a hozzávalókat egy keverőtálba. Majd alaposan összekeverjük.
Ha kézzel dolgozunk, a kéz melegétől megolvad a méz ragadni fog a kezünkhöz.
Ha
kész a tészta, készítsük el a mázat.
A
tojásfehérjét kemény habbá verjük fel, majd a keményítőt adjuk hozzá és a
porcukrot 3-4 részletben. Dolgozzuk össze a habverővel. Egy ragacsos, csöpögős
mázat kell kapjunk.
Ha
ezzel is megvagyunk, jöhetnek a puszedli gombócok.
Én
nagyjából egy teáskanál mennyiségű tésztából készítettem a gombócokat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lehetőség szerint legalább 2 cm távolságra
helyezzük, mert a duplájára nőnek, sütés alatt.
Ha
megsültek, szépen repedezik a teteje.
Vegyük
ki és tegyük be a következő adagot. Nekem 4 tepsivel lett.
Még
melegen kenjük meg a mázzal. Ne sajnáljuk, hiszen bőven elég lesz.
Buon apetit!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése