Babos, a szalt paradicsomos csirkemáj

 


Elkészítési idő: 1 óra

Sütési hőfok: 180-190 fok

 

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemáj
  • 3-4 db közepes burgonya
  • 1 csomag aszalt paradicsom
  • 10 dkg cannellini bab konzerv
  • 1,5 paradicsom lé
  • 0,5 dl olíva olaj
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 2 db babérlevél
  • Só, bors

 

Elkészítés:

Forrásban lévő sós vízben elő főzzük a negyedelt burgonyákat, majd egy kisméretű tepsibe az olívaolajra tesszük. A burgonya vizében a májat is elő főzzük, ha ez is kész, mehet a burgonyára. A babot és a szeletelt hagymát is ráhalmozzuk. Sózzuk, borsozzuk és a babérlevelet is bele tesszük.

Előmelegített sütőbe toljuk és 30 percig sütjük, ez után jöhet a paradicsom lé és az aszalt paradicsom. Finoman keverjük össze és még 15-20 percre toljuk vissza a sütőbe. Ha kész, tálaljuk. Remek, kiadós egytálétel.

Buon appetito!

Megjegyzések