Gyümölcsös tápióka puding



Elkészítés: 45 perc

 

Hozzávalók:

  • 120g tápióka gyöngy
  • 6 dl kókusz tej
  • 4 dl víz
  • 2 ek.cukor
  • Vanília rúd kikapart magja
  • Fél citrom leve
  • Csipet só

Gyümölcs zselé:

  • 20-30 dkg áfonya
  • 1 csapott mk.kardamom
  • Fél kezeletlen citrom leve
  • 4-5 ek cukor

 

Elkészítés:

Puding:

A tápióka granulátumot 2-szer annyi vízben beáztatjuk kb.: 10 percre, addig a tejet a vízzel felforraljuk.

Ha letelt a tápióka áztatási ideje és elég nagyra megdagadt, szűrjük le és öntsük a forralt tejkeverékhez.

Lassú tűzön keverhessük, amíg nem sűrűsödik be.

 

Gyümölcs zselé:

Közben egy marék áfonyát turmixoljunk össze 0,5 dl vízzel, öntsük egy lábasba a mararadék áfonyát, és tegyünk úgy, mintha dzsemmet főznénk.

Tegyük bele a cukrot, a kardamomot, citromot.

Alacsony hőfokon főzzük, ha a víz elpárolgott és zselésedik a lábas oldalán, húzzuk le a tűzről.

Kis tálkákba öntsük a kész pudingot, várjuk meg amíg megdermed, majd halmozzuk a tetejére az áfonya zselét.

 

Hűtőben hűtsük le és fogyasszuk reggelire.

Buon appetito!

Megjegyzések