Elkészítés:
45 perc
Hozzávalók:
- 120g tápióka gyöngy
- 6 dl kókusz tej
- 4 dl víz
- 2 ek.cukor
- Vanília rúd kikapart magja
- Fél citrom leve
- Csipet só
Gyümölcs zselé:
- 20-30 dkg áfonya
- 1 csapott mk.kardamom
- Fél kezeletlen citrom leve
- 4-5 ek cukor
Elkészítés:
Puding:
A tápióka granulátumot 2-szer annyi vízben beáztatjuk kb.: 10 percre, addig a tejet a vízzel felforraljuk.
Ha
letelt a tápióka áztatási ideje és elég nagyra megdagadt, szűrjük le és öntsük
a forralt tejkeverékhez.
Lassú
tűzön keverhessük, amíg nem sűrűsödik be.
Gyümölcs zselé:
Közben egy marék áfonyát turmixoljunk össze 0,5 dl vízzel, öntsük egy lábasba a mararadék áfonyát, és tegyünk úgy, mintha dzsemmet főznénk.
Tegyük
bele a cukrot, a kardamomot, citromot.
Alacsony hőfokon főzzük, ha a víz elpárolgott és zselésedik a lábas oldalán, húzzuk le a tűzről.
Kis
tálkákba öntsük a kész pudingot, várjuk meg amíg megdermed, majd halmozzuk a
tetejére az áfonya zselét.
Hűtőben
hűtsük le és fogyasszuk reggelire.
Buon appetito!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése