Zöldségkrém leves krumpli gombóccal

 


Elkészítési idő: 1 óra-1 óra 20 perc

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb répa
  • 1 db gyökér
  • 5 db közepes burgonya
  • 1 db zeller gumó fele
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 6-8 ek.liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek.olíva olaj
  • Fél tk. őrölt szerecsendió
  • Ízlés szerint só

 

Elkészítés:

Pucoljuk meg a zöldségeket, karikázzuk fel és kevés olíva olajon, pici sóval pároljuk.

Majd öntsük fel vízzel, hogy ellepje a zöldségeket.

Főzzük puhára, aztán szűrjük le a zöldségeket. A burgonya nagy részét szedjük ki. Ebből készítjük a krumpli gombócokat.

A maradék zöldségeket a főző lével turmixoljuk össze.

A kihűlt főtt burgonyát törjük össze, tegyük bele a felvert tojást, sót és annyi lisztet, hogy formázni tudjuk. Forró vízben főzzük meg a gombócokat. Szűrjük le és adjuk az össze turmixolt leveshez. Ízesítsük még ha kell sóval és szerecsendióval. Forraljuk fel lassú tűzön és tálaljuk.

 

Buon appetito!

Megjegyzések