Elkészítési
idő: 1 óra-1 óra 20 perc
Hozzávalók:
- 1 db nagyobb répa
- 1 db gyökér
- 5 db közepes burgonya
- 1 db zeller gumó fele
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 1 tojás
- 6-8 ek.liszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek.olíva olaj
- Fél tk. őrölt szerecsendió
- Ízlés szerint só
Elkészítés:
Pucoljuk
meg a zöldségeket, karikázzuk fel és kevés olíva olajon, pici sóval pároljuk.
Majd
öntsük fel vízzel, hogy ellepje a zöldségeket.
Főzzük
puhára, aztán szűrjük le a zöldségeket. A burgonya nagy részét szedjük ki.
Ebből készítjük a krumpli gombócokat.
A
maradék zöldségeket a főző lével turmixoljuk össze.
A
kihűlt főtt burgonyát törjük össze, tegyük bele a felvert tojást, sót és annyi
lisztet, hogy formázni tudjuk. Forró vízben főzzük meg a gombócokat. Szűrjük le
és adjuk az össze turmixolt leveshez. Ízesítsük még ha kell sóval és
szerecsendióval. Forraljuk fel lassú tűzön és tálaljuk.
Buon appetito!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése