Pizza

 


Elkészítési idő:

Dagasztás+kelesztés: 1-1,5 óra

Sütési idő: 15 perc

Sütési hőfok: 275 fok

 

Hozzávalók:

Tészta:

  • 500 g finom liszt
  • 0,5 ek.só
  • 0,5 ek.cukor
  • 3 ek.olíva olaj
  • 330 ml langyos víz
  • 25 dkg élesztő vagy 7 g szárított élesztő

 

Feltét:

  • 3 ek.sűrített paradicsom
  • 6 ek.ketchup
  • 0,5 mk.kardamom
  • 1 ek.friss kakukkfű levelek
  • 20-25 dkg sonka
  • 10 dkg csemege kolbász
  • 150 dkg konzerv szeletelt gomba
  • 3 ek.csemege kukorica
  • 2 nagyobb paradicsom
  • Olíva bogyó
  • 20 dkg reszelt sajt
  • Parmezán sajt
  • 2-3 db fürj tojás

 

 

Elkészítés:

Tészta:

1 dl langyos vízbe felolvasztjuk a cukrot az élesztőt felfuttatjuk benne.

Fontos, hogy a cukorral és a sóval közvetlen ne érintkezzen az élesztő.

Közben a lisztbe a sót belekeverjük, majd mélyedést készítünk, abba öntjük lassan a felfuttatott élesztőt, majd a maradék vizet és az olajat.

Óvatosan villával a tál szélétől befele keverjük össze, majd kézzel dagasszuk. Dolgozzuk ki jól.

Rugalmas, lágy tésztát kapunk.

Min.: 1 órát kelesszük letakarva, langyos helyen.

 

Kelesztés után gyúrjuk át mégegyszer, hogy a légbuborékok elmúljanak.

A tésztát 3 részre vágjuk, formázzuk cipókat.

Nyújtsuk ki vékonyra, tegyük lisztezett sütőlemezre.

Szósszal kenjük be ès a feltéteket halmozzuk rá. Sonka, gomba, kolbász,kukorica, paradicsom, sajtok.

Esetleg 3-4 fürj tojást üthetünk rá.

Toljuk az előmelegített sütőbe és kb.:10- 15 percig süssük.

 

Jó éjtvágyat! 

Megjegyzések