Elkészítési
idő:
Dagasztás+kelesztés:
1-1,5 óra
Sütési
idő: 15 perc
Sütési
hőfok: 275 fok
Hozzávalók:
Tészta:
- 500 g finom liszt
- 0,5 ek.só
- 0,5 ek.cukor
- 3 ek.olíva olaj
- 330 ml langyos víz
- 25 dkg élesztő vagy 7 g szárított élesztő
Feltét:
- 3 ek.sűrített paradicsom
- 6 ek.ketchup
- 0,5 mk.kardamom
- 1 ek.friss kakukkfű levelek
- 20-25 dkg sonka
- 10 dkg csemege kolbász
- 150 dkg konzerv szeletelt gomba
- 3 ek.csemege kukorica
- 2 nagyobb paradicsom
- Olíva bogyó
- 20 dkg reszelt sajt
- Parmezán sajt
- 2-3 db fürj tojás
Elkészítés:
Tészta:
1 dl
langyos vízbe felolvasztjuk a cukrot az élesztőt felfuttatjuk benne.
Fontos,
hogy a cukorral és a sóval közvetlen ne érintkezzen az élesztő.
Közben
a lisztbe a sót belekeverjük, majd mélyedést készítünk, abba öntjük lassan a
felfuttatott élesztőt, majd a maradék vizet és az olajat.
Óvatosan
villával a tál szélétől befele keverjük össze, majd kézzel dagasszuk. Dolgozzuk
ki jól.
Rugalmas,
lágy tésztát kapunk.
Min.:
1 órát kelesszük letakarva, langyos helyen.
Kelesztés után gyúrjuk át mégegyszer, hogy a légbuborékok elmúljanak.
A
tésztát 3 részre vágjuk, formázzuk cipókat.
Nyújtsuk
ki vékonyra, tegyük lisztezett sütőlemezre.
Szósszal
kenjük be ès a feltéteket halmozzuk rá. Sonka, gomba, kolbász,kukorica,
paradicsom, sajtok.
Esetleg
3-4 fürj tojást üthetünk rá.
Toljuk
az előmelegített sütőbe és kb.:10- 15 percig süssük.
Jó éjtvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése