Elkészítési
idő: 50 perc
Hozzávalók:
- 20 dkg rizottó rizs
- 5 db közepes barna csiperke gomba vagy 1 konzerv gomba
- 2 ek olíva olaj vagy 5-6 dkg vaj
- 8 dl alap lé, ha nincs csirke húsleves kocka alap lé
- 1 dl fehér bor ( elhagyható)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 ek aprított petrezselyem
- 2 ek reszelt parmezán
- Só
- Bors
Elkészítés:
A
gombát vékony cikkekre vágjuk, kevés olíva olajon lepirítjuk a fokhagymával.
Sózzuk, borsozzuk és a végén a petrezselymet hozzá adjuk.
Kiszedjük,
félretesszük.
A
visszamaradt zsiradékot pótoljuk és a rizst enyhén megpirítjuk, lassan
hozzáöntünk egy merőkanál alap levet.
Elektromos
tűzhely 2-es fokozaton főzzük. A keményítőtől sűrű, szaftot kell kapjon a rizs.
Ha
elpárolgott a lé újra felöntjük és kevergessük, nehogy leragadjon. Közben a
bort is adjuk hozzá.
Ízesítsük
sóval, ha kell.
Addig
ismételjük míg nem fő meg a rizs.
Én
szeretem, ha al dente a rizs.
Ha
kész, mehet bele a lepirított gomba és parmezán.
Jó
étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése