Hombás rizottó

 


Elkészítési idő: 50 perc

 

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizottó rizs
  • 5 db közepes barna csiperke gomba vagy 1 konzerv gomba
  • 2 ek olíva olaj vagy 5-6 dkg vaj
  • 8 dl alap lé, ha nincs csirke húsleves kocka alap lé
  • 1 dl fehér bor ( elhagyható)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek aprított petrezselyem
  • 2 ek reszelt parmezán
  • Bors

 

Elkészítés:

A gombát vékony cikkekre vágjuk, kevés olíva olajon lepirítjuk a fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk és a végén a petrezselymet hozzá adjuk.

Kiszedjük, félretesszük.

A visszamaradt zsiradékot pótoljuk és a rizst enyhén megpirítjuk, lassan hozzáöntünk egy merőkanál alap levet.

Elektromos tűzhely 2-es fokozaton főzzük. A keményítőtől sűrű, szaftot kell kapjon a rizs.

Ha elpárolgott a lé újra felöntjük és kevergessük, nehogy leragadjon. Közben a bort is adjuk hozzá.

Ízesítsük sóval, ha kell.

Addig ismételjük míg nem fő meg a rizs.

Én szeretem, ha al dente a rizs.

Ha kész, mehet bele a lepirított gomba és parmezán.

 

Jó étvágyat!

Megjegyzések